Ben10 Alien Force Türkiye
Sayın Ziyaretçi Sitemizde Daha İyi Gözatabilmek İçin Üye Olun yada Giriş Yapın Lütfen..

Ben10 Alien Force Türkiye

Ben10 Alien Force
 
Anasayfa7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları As10KapıAramaKayıt OlGiriş yapKurallar
İyi Günler Umarım İyi Vakit Geçirirsiniz...

 

 7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Randy-Jeff
Yöneticiyim
Yöneticiyim
Randy-Jeff

Cinsiyet Erkek
Mesaj Sayım : 347
Rep Puanı : 3041
Rep Seviyesi : 89
Nerden : İstanbul-Turkey
İş/Hobiler : Bilgisayar Oynamak
Lakabım : Randy

7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları Empty
MesajKonu: 7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları   7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları EmptyÇarş. Şub. 10, 2010 7:19 pm

1. Aşağıdaki verilenlerden hangisi kafatası içerisinde bulunmasına rağmen sinir sisteminin bir parçası değildir.?
A) Beyincik B)Hipotalamus C)Hipofiz D)Omurilik

2. Duyu organlarının değişmeleri algılayıp beyne iletilmek üzere çevirdiği sinirsel bilgiye ne ad verilir?
A) Uyarı B)Uyartı C)Sinaps D)Tepki

3. Topraktan su ve suda erimiş minerallerin alınmasında görevli bitkisel yapı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Emici Tüyler B)Ana Kökler C)Kılcal Kökler D)Yan Kökler

4. Aşağıda verilen canlılardan hangisi kabuklular grubuna girer?
A) Çekirge B)Midye C)Istakoz D)Salyongoz

5. Aşağıda verilen canlılardan hangisi bir çesit eklem bacaklı değildir?
A)Çiyan B)Çekirge C)Akrep D)Ahtopot


6. Bitki vücudu genellikle 3 temel kısımdan oluşur.(kök,gövde,yapraklar).Aşağıda verilen hücresel yapılardan hangisi bütün bitki hücrelerinde ortak olarak bulunmaz?
A)Mitokondri B)Hücre çeperi C)Kloroplast D)Kofil

7. Hücre bölünmesini hızlandıran ayırt edici orgonel aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sentrozom B)Çekirdekçik C)Lizozom D)Mitokondri

8. Aşağıdaki canlı gruplarının hangisinde trake solunumu görülür.?
A) Solucanlar B)Eklembacaklıar C)Süngerler D)Mercanlar

9. Aşağıda verilenlerden hangisi doğadaki ekolojik dengenin sağlanmasında kullanılmaz?
A) Fotosentez B)Madde devri C)Çürütme olayı D)Sera Etkisi

10. Aşağıdaki mercek tiplerinden hangisi bulanık görmeye neden olan astigmatizm hastalığı için kullanılabilir?
A) Yakınsak B)Iraksak C)İnce kenarlı D)Silindirik




Cevaplar
1)C 2)B 3)A 4)C 5)D 6)C 7)A 8)B 9)D 10)D
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://alienforce.benimforum.org
Ventus Skyress
Yöneticiyim
Yöneticiyim
Ventus Skyress

Cinsiyet Erkek
Mesaj Sayım : 85
Rep Puanı : 831
Rep Seviyesi : 10
İş/Hobiler : Ay'a bakmak
Lakabım : RKO

7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları Empty
MesajKonu: Geri: 7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları   7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları EmptyC.tesi Şub. 27, 2010 1:58 pm

sağol
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Randy-Jeff
Yöneticiyim
Yöneticiyim
Randy-Jeff

Cinsiyet Erkek
Mesaj Sayım : 347
Rep Puanı : 3041
Rep Seviyesi : 89
Nerden : İstanbul-Turkey
İş/Hobiler : Bilgisayar Oynamak
Lakabım : Randy

7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları Empty
MesajKonu: Geri: 7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları   7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları EmptyC.tesi Şub. 27, 2010 4:51 pm

Birşey Değil
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://alienforce.benimforum.org
 
7.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi ve Cevapları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SSS bölümüne Kendi Sorularınızı ve Cevaplarınızı Eklemek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ben10 Alien Force Türkiye :: Forum Dışı :: Dış Konu-
Buraya geçin: