Ben10 Alien Force Türkiye
Sayın Ziyaretçi Sitemizde Daha İyi Gözatabilmek İçin Üye Olun yada Giriş Yapın Lütfen..

Ben10 Alien Force Türkiye

Ben10 Alien Force
 
Anasayfa6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları As10KapıAramaKayıt OlGiriş yapKurallar
İyi Günler Umarım İyi Vakit Geçirirsiniz...

 

 6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Randy-Jeff
Yöneticiyim
Yöneticiyim
Randy-Jeff

Cinsiyet Erkek
Mesaj Sayım : 347
Rep Puanı : 3041
Rep Seviyesi : 89
Nerden : İstanbul-Turkey
İş/Hobiler : Bilgisayar Oynamak
Lakabım : Randy

6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları Empty
MesajKonu: 6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları   6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları EmptyÇarş. Şub. 10, 2010 7:15 pm

1. SORU –Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bir” sözcüğü farklı anlamda kullanılmıştır?
A)Şuralarda bir okul olacaktı.
B)Bir yağmur yağdı görmelisin.
C)Bir park biliyordum, onu bulamadım.
D)Dersin ortasında sınıfa bir çocuk girdi.

2.SORU-“Çizmeden yukarı çıkmak” deyiminin anlamına en uygun olanı hangisidir?
A)Pahalı mallar almaya kalkışmak
B)Başkalarının sırtından geçinmek
C)Başkalarının işini engellemek
D)Bilmediği işlere kalkışmak
3.SORU-“Türk Ordusu Sakarya’yı bir yay gibi sarıyordu.” Cümlesinde kaç kaynaştırma vardır?
A)2 B)3 C)4 D)5

4.SORU-Hangi cümlede sıfat tamlaması yoktur?
A)Neşeli günlerini anımsıyor
B)Mermer merdivenleri tırmandı
C)Batık gemiyi kıyıya çektiler
D)Durgun sulara bakıyordu

5.SORU-Hangi cümlede yazım yanlışı bulunan sözcük vardır?
A)İstanbul’a geldiler
B)İzmir’in Kurtuluşu parçasını okuduk.
C)Selim’in tarlasını gördük.
D)Zonguldağa gidecegiz.


6.SORU-Hangi sözcük ismin durumlarından birinde değildir?
A)Defteri
B)Yazıya
C)Kazı
D)Evde


7.SORU-“Şiirin genelinde kötümser bir duygu seziliyor.”cümlesinde altı çizili sözcüklerin türü sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?
A)isim, sıfat ,isim
B)sıfat , isim ,sıfat
C)isim,isim ,sıfat
D)sıfat ,sıfat, isim


8.SORU-“Küçük çocuk , annesini görünce ağlamayı bıraktı.” Cümlesinde aşağıdaki
öğelerden hangisi yoktur?
A)Belirtili nesne
B)Zarf tümleci
C)Özne
D)Belirtisiz nesne


9.SORU-Tamlananı zamir olan isim tamlaması hangisidir?
A)Evlerin bazıları
B)Birinin çantası
C)Onun istedikleri
D)Bazılarının davranışı


10.SORU.Hangi cümlede yazım yanlışı vardır?
A)Koş,ta uzaklara git.
B) Mutfakdaki tabak kırıldı.
C)Git ,te cetvelini getir.
D)”Bir duygu ki esiyor üfül üfül.


Cevaplar
1-C 2-C 3-A 4-B 5- D 6-C 7-A 8-D 9-A 10-B
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://alienforce.benimforum.org
echo34
Yardımcı Adminim
Yardımcı Adminim
echo34

Cinsiyet Erkek
Mesaj Sayım : 51
Rep Puanı : 140
Rep Seviyesi : 9
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : Oyun Oynamak

6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları Empty
MesajKonu: Geri: 6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları   6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları EmptyPaz Şub. 14, 2010 4:32 pm

Paylaşım için sağol +REP


6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları Echo-Echo-ben-10-alien-force-9255338-300-349-1-
ECHO ECHO
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Randy-Jeff
Yöneticiyim
Yöneticiyim
Randy-Jeff

Cinsiyet Erkek
Mesaj Sayım : 347
Rep Puanı : 3041
Rep Seviyesi : 89
Nerden : İstanbul-Turkey
İş/Hobiler : Bilgisayar Oynamak
Lakabım : Randy

6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları Empty
MesajKonu: Geri: 6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları   6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları EmptyPaz Şub. 14, 2010 4:46 pm

Birşey değil
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://alienforce.benimforum.org
Ventus Skyress
Yöneticiyim
Yöneticiyim
Ventus Skyress

Cinsiyet Erkek
Mesaj Sayım : 85
Rep Puanı : 831
Rep Seviyesi : 10
İş/Hobiler : Ay'a bakmak
Lakabım : RKO

6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları Empty
MesajKonu: Geri: 6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları   6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları EmptyC.tesi Şub. 27, 2010 1:58 pm

sağol
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Randy-Jeff
Yöneticiyim
Yöneticiyim
Randy-Jeff

Cinsiyet Erkek
Mesaj Sayım : 347
Rep Puanı : 3041
Rep Seviyesi : 89
Nerden : İstanbul-Turkey
İş/Hobiler : Bilgisayar Oynamak
Lakabım : Randy

6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları Empty
MesajKonu: Geri: 6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları   6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları EmptyC.tesi Şub. 27, 2010 4:51 pm

Birşey Değil
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://alienforce.benimforum.org
 
6.sınıf Türkçe Testi ve Cevapları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SSS bölümüne Kendi Sorularınızı ve Cevaplarınızı Eklemek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ben10 Alien Force Türkiye :: Forum Dışı :: Dış Konu-
Buraya geçin: